Spring til indhold

Velkommen gæst

Venligst log ind eller registrer
Steak Chimichurri

Steak Chimichurri

Kategori

Verden rundt

Antal

2 personer

Tid

30 minutter

Steak med frisk og aromatisk krydderurte-sauce fra Argentina

Ingredienser

2 x 250g bøffer
2-4 fed hvidløg
1 hel chili
1 bundt frisk persille
1 bundt frisk oregano
100 ml olivenolie
40 ml limesaft
30 g smør til "basting"
2 fed hvid til "basting"
1 bundt frisk timian til "basting"
salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Hak chili og hvidløg og kom det i morteren. Tilføj salt og bland det sammen med støderen.
  2. Hak persille og oregano og bland det sammen med chili og hvidløg i morteren med støderen.
  3. Tilsæt olivenolie og limejuice og smag til med salt og peber. (Lad chimichurrien stå i 15 min for at smagene kan smelte sammen)
  4. Sæt komfuret på medium-høj og varm panden op, uden olie, i et par minutter.
  5. Tilsæt smagsneutral olie og læg forsigtigt bøfferne i panden. (Har bøfferne fedtkant,
  6. kan du starte med at svitse dem af)
  7. Giv bøfferne 2 minutter på hver side og skru ned for varmen. Tilsæt smør, hvidløg og
  8. frisk timian og bad bøfferne i smøret.
  9. Tag bøfferne af panden ved en kernetemperatur på 50-52°
  10. Lad bøfferne hvile i minimum 5 minutter inden du skære dem.
  11. Skær bøfferne og tilføj en generøs mængde chimichurri.

Noter

- Brug gerne groft salt til chimichurrien, da det hjælper med at blande ingredienserne sammen i morteren.
- Hel chili kan erstattes med tørrede chiliflager, men du mister de frugtige noter.
- Frisk oregano kan erstattes med 2 tsk tørret oregano, men smagen bliver noget anderledes.

Din Kurv

Din kurv er i øjeblikket tom

Du vil muligvis synes om...

Din Ønskeliste