
Steak Chimichurri
Kategori
Verden rundt
Antal
2 personer
Tid
30 minutter
Ingredienser
2 x 250g bøffer | |
2-4 fed hvidløg | |
1 hel chili | |
1 bundt frisk persille | |
1 bundt frisk oregano | |
100 ml olivenolie | |
40 ml limesaft | |
30 g smør til "basting" | |
2 fed hvid til "basting" | |
1 bundt frisk timian til "basting" | |
salt og peber |
Fremgangsmåde
- Hak chili og hvidløg og kom det i morteren. Tilføj salt og bland det sammen med støderen.
- Hak persille og oregano og bland det sammen med chili og hvidløg i morteren med støderen.
- Tilsæt olivenolie og limejuice og smag til med salt og peber. (Lad chimichurrien stå i 15 min for at smagene kan smelte sammen)
- Sæt komfuret på medium-høj og varm panden op, uden olie, i et par minutter.
- Tilsæt smagsneutral olie og læg forsigtigt bøfferne i panden. (Har bøfferne fedtkant,
- kan du starte med at svitse dem af)
- Giv bøfferne 2 minutter på hver side og skru ned for varmen. Tilsæt smør, hvidløg og
- frisk timian og bad bøfferne i smøret.
- Tag bøfferne af panden ved en kernetemperatur på 50-52°
- Lad bøfferne hvile i minimum 5 minutter inden du skære dem.
- Skær bøfferne og tilføj en generøs mængde chimichurri.
Noter