Nduja pasta
Antal
2 personer
Tid
30 min
Ingredienser
1 | Stort løg |
3 fed | Hvidløg |
1 håndfuld | Basilikumblade |
10-15 | Cherrytomater |
50 g | Tomatpure |
100 g | Nduja |
30 ml | Citronsaft |
200 ml | Tør hvidvin |
200 ml | Piskefløde |
75 g | Parmesan |
250 g | Pasta |
15 ml | Olivenolie |
Salt og peber |
Fremgangsmåde
- Hak løg og hvidløg fint, skær cherrytomater i halve og rul basilikumbladene sammen og snit til tynde strimler (Chiffonade).
- Sæt pasta over kog i saltet vand og varm en stor pande op på meduim/høj varme.
- Tilsæt olivenolie og saute løg, hvidløg og cherrytomater.
- Dernæst tilsæt tomatpure, Nduja og steg i et par minutter.
- Hæld hvidvin og citronsaft i og lade alkoholen fordampe og saucen reducere.
- Når alkoholen er fordampet tilsættes fløden og lad retten simre roligt i et par minutter.
- Sluk for blusset og tilsæt basilkumblade og parmesan.
- Anret med revet parmesan og hele basilkumblade.
Noter