Spring til indhold

Velkommen gæst

Venligst log ind eller registrer
Marry me chicken

Marry me chicken

Antal

4 personer

Tid

45 min

Author

Mathias Storgaard Kjær

Ufatteligt lækker og nem pastaret til enhver anledning - men som navnet antyder passer den perfekt til en romantisk date!

Ingredienser

500 g Kylling
2 spsk Hvedemel
2 tsk Paprika
2 tsk Salt
1 tsk Hvidløgspulver
1 tsk Løgpulver
1 tsk Røget paprika
1 tsk Tørret basililkum
1 tsk Tørret oregano
1 tsk Tørret timian
1 tsk Friskkværnet peber
1 tsk Cayennepeber
75 g Soltørrede tomater
1 Løg el. 2 skalotteløg
3 Fed hvidløg
75 g Tomatpuré
1 dl Grøntsags- eller hønsebouillon
1 dl Hvidvin (kan undlades)
250 ml Fløde
1 håndfuld Frisk basilikum
50 g Pecorino-ost
350 g Pasta

Fremgangsmåde

  1. Halvér kyllingen, så har 4 tynde fileter i stedet for 2 tykke. Bland mel og krydderier i en skål eller bøtte, og vend derefter kyllingestykkerne i melet på begge sider og drys de resterende melrester af.
  2. Snit løg og hvidløg og hak soltørrede tomater fint.
  3. Steg først kyllingen på en varm pande indtil de har en flot farve på begge sider. Læg derefter kyllingen på en bageplade og smid dem i ovnen på 180 grader indtil de når en kernetemperatur på 72 grader, 5-15 minutter. Dette varierer meget alt efter tykkelsen på dine kyllingestykker og hvor lang tid du har givet dem på panden.
  4. Sæt derefter pasta over til at koge.
  5. Begynd i mellemtiden på saucen. I samme pande som du stegte kyllingen på, sautérer du løg og soltørrede tomater i 2-3 minutter, før du tilføjer hvidløg og svitser det i et par minutter. Svits hurtigt tomatpuré en smule, før du ”deglazer” panden med bouillon og hvidvin. Hvis du ikke bruger hvidvin, kan du blot bruge 2 dl bouillon. Sørg for at skrabe alle resterne af bunden af panden.
  6. Kom derefter fløde i og rør godt rundt, og tilføj derefter pecorino og fintsnittet frisk basilkum. Smag til med salt, peber og eventuelt nogle af de krydderier du brugte til kyllingen.
  7. Sørg for at alt er godt inkorporeret før du tilføjer din al dente pasta til saucen med en smule pastavand. Lad det komme op at koge, så stivelsen i pastavandet kan hjælpe med at tykne saucen en smule.
  8. Det skulle gerne passe med at kyllingen er blevet taget ud af ovnen og har fået lov at hvile i 5-10 minutter. Skær den i skiver og servér med pastaen, en smule mere pecorino og frisk basilikum og selvfølgelig et godt glas hvidvin. Velbekomme!

Noter

- Vi bruger kyllingebryst her i opskriften, men du kan sagtens bruge overlår eller andet.

Din Kurv

Din kurv er i øjeblikket tom

Du vil muligvis synes om...

Din Ønskeliste