
Marry me chicken
Antal
4 personer
Tid
45 min
Author
Mathias Storgaard Kjær
Ingredienser
500 g | Kylling |
2 spsk | Hvedemel |
2 tsk | Paprika |
2 tsk | Salt |
1 tsk | Hvidløgspulver |
1 tsk | Løgpulver |
1 tsk | Røget paprika |
1 tsk | Tørret basililkum |
1 tsk | Tørret oregano |
1 tsk | Tørret timian |
1 tsk | Friskkværnet peber |
1 tsk | Cayennepeber |
75 g | Soltørrede tomater |
1 | Løg el. 2 skalotteløg |
3 | Fed hvidløg |
75 g | Tomatpuré |
1 dl | Grøntsags- eller hønsebouillon |
1 dl | Hvidvin (kan undlades) |
250 ml | Fløde |
1 håndfuld | Frisk basilikum |
50 g | Pecorino-ost |
350 g | Pasta |
Fremgangsmåde
- Halvér kyllingen, så har 4 tynde fileter i stedet for 2 tykke. Bland mel og krydderier i en skål eller bøtte, og vend derefter kyllingestykkerne i melet på begge sider og drys de resterende melrester af.
- Snit løg og hvidløg og hak soltørrede tomater fint.
- Steg først kyllingen på en varm pande indtil de har en flot farve på begge sider. Læg derefter kyllingen på en bageplade og smid dem i ovnen på 180 grader indtil de når en kernetemperatur på 72 grader, 5-15 minutter. Dette varierer meget alt efter tykkelsen på dine kyllingestykker og hvor lang tid du har givet dem på panden.
- Sæt derefter pasta over til at koge.
- Begynd i mellemtiden på saucen. I samme pande som du stegte kyllingen på, sautérer du løg og soltørrede tomater i 2-3 minutter, før du tilføjer hvidløg og svitser det i et par minutter. Svits hurtigt tomatpuré en smule, før du ”deglazer” panden med bouillon og hvidvin. Hvis du ikke bruger hvidvin, kan du blot bruge 2 dl bouillon. Sørg for at skrabe alle resterne af bunden af panden.
- Kom derefter fløde i og rør godt rundt, og tilføj derefter pecorino og fintsnittet frisk basilkum. Smag til med salt, peber og eventuelt nogle af de krydderier du brugte til kyllingen.
- Sørg for at alt er godt inkorporeret før du tilføjer din al dente pasta til saucen med en smule pastavand. Lad det komme op at koge, så stivelsen i pastavandet kan hjælpe med at tykne saucen en smule.
- Det skulle gerne passe med at kyllingen er blevet taget ud af ovnen og har fået lov at hvile i 5-10 minutter. Skær den i skiver og servér med pastaen, en smule mere pecorino og frisk basilikum og selvfølgelig et godt glas hvidvin. Velbekomme!
Noter