
Bún bò nam bộ
Kategori
Cooking class
Antal
2 personer
Tid
45 min
Ingredienser
100 g | tynde risnudler |
1 | agurk |
1 | gulerod |
1 | skalotteløg |
1 | iceberg eller andet salathoved |
1 bundt | koriander |
1 bundt | mynte |
1 håndfuld | bønnespirer |
175 g | oksekød |
200 ml | okseboullion |
2 spsk | soja |
1 spsk | fiskesovs |
1 tsk | sukker |
1 knivspids | sort peber |
1 håndfuld | ristede peanuts |
Fremgangsmåde
- Læg risnudlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad det stå i ca. 10-15 indtil de er færdige og hæld derefter vandet fra.
- Imens begynder du at snitte gulerøden i små julienne-stave. Del agurken i 4 på det lange led, og skær kernerne fra. Skær derefter agurken i tynde skiver. Skyl dine bønnespirer og sæt det til siden med gulerødder og agurk. Pil blade fra dit salathoved og bræk det ud i større stykker. Læg det i en skål med koriander og mynte og bland det sammen.
- Snit skalotteløg i tynde skiver og frituresteg det i en moderat mængde olie i 3-4 minutter eller indtil de begynder at få farve. Lad skalotteløgene dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.
- Skær dit oksekød i tynde strimler og steg der af på en varm pande indtil det har farve på begge sider. Tag kødet af panden, men lad "fonden" tilovers fra stegningen blive i panden. Bland okseboullion, soja, fiskesauce, sort peber og fiskesovs sammen og brug det til at "deglaze" fonden af panden over middel varme. Lad det reducere til ca. halvdelen.
- Nu er vi klar til anretning. Start med at lægge salaten med mynte og koriander i bunden. Derefter bønnespirer, oksekød og så risnudlerne ovenpå. Anret gulerødder og agurker rundt om. Efterlign os eller vær kreativ og find på det eget mønster. Hæld pandesovsen over nudlerne og pynt til sidst salaten med peanuts, mynte og koriander. Velbekomme!
Noter