
Shakshuka
Kategori
Verden rundt
Antal
4 personer
Tid
30 min
Ingredienser
1 | løg, hakket |
1 | rød peberfrugt |
2 fed | hvidløg |
2 tsk | spidskommen |
2 tsk | paprika |
1 tsk | chiliflager |
1 dåse | hakkede tomater |
4 | æg |
Salt og peber efter smag | |
Frisk persille og feta til pynt |
Fremgangsmåde
- Snit løg og peber i tern og riv eller hak hvidløg fint.
- Varm olie i en stor pande over medium varme.
- Tilsæt løg og peberfrugt, og steg dem i ca. 5 minutter, indtil de er bløde.
- Tilsæt hvidløg, spidskommen, paprika og chiliflager, og steg i yderligere 1-2 minutter, indtil krydderierne er velduftende.
- Hæld de hakkede tomater i panden, og rør godt rundt. Lad det simre i ca. 10-15 minutter, indtil saucen tykner lidt. Smag til med salt og peber.
- Lav fire små fordybninger i saucen, og slå forsigtigt et æg ud i hver fordybning.
- Dæk panden, og lad det simre i ca. 5-7 minutter, indtil æggene er tilberedt efter din smag.
- Pynt med frisk persille og feta, og server med fladbrød.