
Pesto Pasta
Kategori
God (musik)smag
Antal
2 personer
Tid
45 min
Ingredienser
Pasta: | |
250 g | hvedemel (tipo 00) |
4 | æggeblommer |
2 tsk | olivenolie |
1 knivspids | salt |
Pesto: | |
1 bundt | frisk basilikum (skyllet) |
1-2 fed | hvidløg |
50 g | revet parmesan |
30 g | ristede pinjekerner |
3 spsk | olivenolie |
Efter præference | Salt og peber |
Fremgangsmåde
- Kom mel på bordet og lav et krater, hvori du tilsætter dine æggeblommer. Rør rundt i æggemassen med en gaffel og inkorporér mere mel lidt ad gangen.
- Ælt dejen i ca. 10 min til den bliver glat og elastisk og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 min.
- Kom hvidløg og basilikum i en morter og bland det sammen med støderen. Tilsæt parmesan, olivenolie og til sidst, de ristede pinjekerner (gem nogle til anretning). Rør rundt igen til den har din ønskede konsistens og smag til med salt og peber.
- Rul så dejen ud med en kagerulle eller en pastamaskine til din ønskede tykkelse og skær dem i brede strimler.
- Kog pastaen i 2-4 minutter i saltet vand og vend pastaen i en skål med pesto og en smule pastavand, for at gøre pestoen mere cremet.
- Anret med revet parmesan og de sidste pinjekerner på toppen.
Noter