Gravad laks
Tid
30 min
Ingredienser
300 g | laks |
40 g | salt |
40 g | sukker |
1 spsk | fennikelfrø |
1 spsk | hvid peber, hel |
2 bundter | frisk dild |
Fremgangsmåde
- Bland salt og sukker sammen med knuste fennikelfrø og hvide peberkorn
- Fordel halvdelen af blandingen på et lag husholdningsfilm, der lægger i bunden af en bøtte
- Læg laksen med skindsiden nedad på blandingen
- Fordel resten af salt/sukker-blandingen over laksen og tryk det godt ind
- Snit en håndfuld frisk dild og fordel det over laksen
- Pak laksen godt ind i husholdningsfilmen
- Læg noget tungt ovenpå laksen for at presse væske ud (f.eks. en bøtte med dåser)
- Sæt laksen i køleskabet i 2 døgn. Vend fisken efter de første 24 timer
- Efter 2 dage, tag laksen ud af køleskabet og pak den ud
- Skyl laksen grundigt under koldt vand for at fjerne salt/sukker-blandingen
- Tør laksen godt af med køkkenrulle
- Hak en håndfuld frisk dild og fordel det jævnt over laksen
- Skær laksen i tynde skiver og server eventuelt på en skive rugbrød