Spring til indhold

Velkommen gæst

Venligst log ind eller registrer

Gravad laks

Tid

30 min

Perfekt til julefrokost, påskefrokost eller andet! Vildt lækker og utroligt nemt at lave!

Ingredienser

300 g laks
40 g salt
40 g sukker
1 spsk fennikelfrø
1 spsk hvid peber, hel
2 bundter frisk dild

Fremgangsmåde

  1. Bland salt og sukker sammen med knuste fennikelfrø og hvide peberkorn
  2. Fordel halvdelen af blandingen på et lag husholdningsfilm, der lægger i bunden af en bøtte
  3. Læg laksen med skindsiden nedad på blandingen
  4. Fordel resten af salt/sukker-blandingen over laksen og tryk det godt ind
  5. Snit en håndfuld frisk dild og fordel det over laksen
  6. Pak laksen godt ind i husholdningsfilmen
  7. Læg noget tungt ovenpå laksen for at presse væske ud (f.eks. en bøtte med dåser)
  8. Sæt laksen i køleskabet i 2 døgn. Vend fisken efter de første 24 timer
  9. Efter 2 dage, tag laksen ud af køleskabet og pak den ud
  10. Skyl laksen grundigt under koldt vand for at fjerne salt/sukker-blandingen
  11. Tør laksen godt af med køkkenrulle
  12. Hak en håndfuld frisk dild og fordel det jævnt over laksen
  13. Skær laksen i tynde skiver og server eventuelt på en skive rugbrød

Noter

Din Kurv

Din kurv er i øjeblikket tom

Du vil muligvis synes om...

Din Ønskeliste

Din ønskeliste er i øjeblikket tom